miercuri, 6 iunie 2012

Florile în păr – un accesoriu nelipsit vara

         Peste tot în lume, femeile poarta flori în păr. Acesta este podoaba cea mai veche şi mai naturală. Cu mirosul şi frumusețea lor fragilă, florile  pot transforma stiluri simple de păr în creaţii adorabile sau care chiar îţi taie răsuflarea. Dar ele nu sunt doar frumoase, ele transmit de asemenea mesaje și ne spun povești.
Limba florilor datează de mii de ani. 
         Fiecare cultura a atașat înţelesuri proprii gingașelor plante. În Europa,  arta de a purta flori în  păr a devenit foarte populară în timpul reginei Victoria, la sfârşitul anilor 1800.  Pe vremea aceea, fiecare floarea avea o semnificație în funcție de felul în care era ținută, dăruită sau pusă în vază.  Totul, chiar și până la culoarea vazei, era codificat.
În zilele noastre, florile sunt încă purtate la nunti, primăvară şi la sărbătorile tradiţionale de recoltă din întreaga lume. Bărbații poartă trandafiri sau garoafe în rever la evenimentele festive şi ce ar fi o noapte bal fără un corsaj de flori în jurul încheieturii mâinii.În insulele din Pacificul de Sud, o floare în spatele urechii drepte sugerează că doamna este încă singură.
       Dacă floarea este în spatele urechii stângi, pretendenții trebuie să aibă grija – un soţ ori un iubit gelos poate apărea.Îți poți găsi propriul limbaj secret! Fii creativă şi nu te limita la ceea ce găsești în grădina ta. Poți căuta în magazinele artizanale flori de matase, care arată ca cele naturale, dar nu vor ofili.
      Dacă preferați însă naturalețea până la capăt, gerberele sau trandafirii sunt o alegere potrivite pentru a împodobi coafuri lejere sau împletituri. Pentru a fixa florile în păr, reale sau de matase, cel mai bine este să folosiţi agrafe sau cleme de par. De asemenea, îți poți confecționa accesorii cât mai ingenioase în intimitatea casei tale.
Iată câteva sugestii de la noi:

Cum sa-ti faci o gradina cu flori



Daca vrei sa-ti faci o gradina cu flori la repezeala, rezultatele s-ar putea sa te dezamageasca si sa renunti. Daca totusi vrei sa creezi una pas cu pas si nu te descurajezi repede, liliacii si trandafirii tai vor face cartierul mai frumos fara sa-ti dai seama.

Pasul 1: Alege locul. Prima ta gradina cu flori nu trebuie sa fie imensa. Poti sa construiesti locul acestei gradini din cauciucuri de masina vechi sau, alege pur si simplu o bucata de pamant, care poate sa fie de-a lungul casei, in gradina din spate sau chiar in mijlocul gradinii din fata usii. Singura conditie este ca spatiul ales sa beneficieze de expunere buna la soare. Acum ne vom concentra pe aceasta portiune de pamant aleasa.

Pasul 2: Pregateste pamantul. Acest moment este de departe cea mai grea parte a procesului. Pentru ca florile sa creasca, nu pot concura cu iarba si buruienile in lupta pentru nutrienti. Daca solul nu este prea dur, poti folosi o masina de tuns iarba pentru a indeparta buruienile. In cazul in care nu ai aparatura speciala pentru asa ceva, intotdeauna poti folosi o sapa, un faras de gradina sau chiar mainile.

Pasul 3: Alege florile. Nu te uita in reviste, pentru ca multe dintre ele folosesc photoshop-ul pentru a edita pozele, astfel incat florile sa arate extraordinar. Nu este cazul si in viata reala. In schimb, plimba-te prin cartier si vezi ce culori te incanta. Mergi la florarie si alege florile care ti s-ar potrivi cel mai bine. Este important sa alegi doar cateva varietati de flori si asigura-te ca toate folosesc acelasi pamant, nivel de apa si soare.

Pasul 4: Planteaza florile. Cheia unei plantari reusite este sa nu stresezi plantele. Acestea sunt luate de la casa lor si sunt plantate intr-un mediu strain. Ar fi stresant si pentru un om, iar plantele “simt” acelasi lucru. Cand sunt luate din recipientul in care au fost transportate, ai grija sa nu fie expuse prea mult timp la soare pana sa fie plantate. Plantele nu trebuie plantate mai adanc sau mai la suprafata decat au fost initial...daca radacinile sunt plantate prea adanc in pamanat vor muri, iar daca sunt plantate prea la suprafata, se vor usca.

Pasul 5: Ingrijeste gradina. Trebuie sa ai mare grija la buruienile si iarba care se vor extinde cu timpul. Plantele vor avea nevoie de apa saptamanal, iar florile moarte sau uscate trebuie indepartate imediat. Cea mai importanta lectie este ca uneori, practicul nu este acelasi cu teoreticul si plantele pot sa se usuce. Inlocuieste-le, iar daca acest lucru se intampla frecvent, este o problema la sol sau la modul de ingrijire.

marți, 5 iunie 2012

Petunia - regina verii

Flori de vara


Petunia este o floare cate iti ofera atat cat daruiesti, rasplatindu-ti efortul de a o ingriji cu o explozie solara.
Apa in cantitati mici si un sol cu ingrasamant bogat in potasiu, repartizat uniform, iti vor asigura flori superbe,  din iunie pana in octombrie. Fereste-o de vant si nu te zgarci cu soarele pentru ca nu suporta temperaturile scazute.
Florile sale in forma de palnie orneaza foarte bine balcoanele si terasele dar si gradinile. Le poti cultiva in jardiniere, ghivece sau diverse vase decorative.
Petuniile pot avea flori simple, , duble, unicolore, bicolore sau pestrite, palea de culori fiind foarte bogata, include albul, galbenul, violetul, rosul si diverse nuante de rosu.
Numele florii vine de la petyn sau petum, cuvant care inseamna tabac in dialectul Tupinamba din sud-estul Braziliei. Explicatia ar fi aceea ca frunzele anumitor specii erau folosite in loc de tutun, iar petalele lor intrau in preparate magice, in timpul ritualurilor reliogioase. Principiile lor active nu au fost descoperite inca.
Fereste-le de ploaie
Petuniile sunt flori anuale, potrivite pentru orice tip de amenajare in plin soare. Rasadurile se muta in gradina in luna mai, fiind adaptabile orcarui tip de sol. Aici fac fata mai bine secetei decat in ghivece. Speciile cu flori mari nu supoerta ploile puternice, de aceea este mai bine sa le acoperi pe timp de furtuna sau ploi abundente.

Pentru a le conserva frumuseatea, le poti planta la adapost, fara insa a le priva de razele soarelui. Daca vrei sa eviti complicatiile, opteaza pentru petuniile cu flori medii care sunt mai putin sensibile la intemperii.
Stropeste-le cu masura
Daca le-ai plantat in gradina, trebuie sa le uzi o data la doua-trei seri si sa le pui ingrasamant solubil la un interval de 15 zile. Ele rezista bine la seceta si de aceea pot fi afectate cand sunt stropite din abundenta. In ghivece, le vei uda mai des si vei pune ingrasamant saptamanal.
Specia surfina este mai pretentioasa si vrea solul ud in permanenta. De asemenea, trebuie sa ii adaugi o cantitate mica de compost din doua in doua zile, dizolvat in apa cu care le stropesti.

Dusmanii petuniilor
Indeparteaza permanent florile ofilite. Petuniile sunt sensibile la paduchii de plante si limacsi. Semnalul de alarma sunt frunzele care se ingalbenesc si se usuca. Daca observi ca frunzele s-au acoperit pe ambele fete vu un praf alb, atunci inseamna ca petuniile au fost atacate de fainare.

Secretele transplantarii plantelor de ghiveci

Mici secrete despre flori
 
Unele plante necesita anual o transplantare, altele trebuie transplantate odata la 2-3 ani, in functie de ritmul de dezvoltare. Iata cateva semne ale plantelor care ne duc cu gandul la transplantare: 

    masa compostului abunda in firisoare de radacini; radacinile incep sa iasa prin gaurile de scurgere a apei;radacinile apar la suprafata compostului;frunzele nou aparute sunt de dimensiuni mai mici decat in mod normal.

Timpul ales pentru momentul transplantarii este cel mai important. Din acest motiv transplantarea se va face primavara sau vara devreme cand plantele se afla in perioada de crestere. Cateodata putem recurge la simpla inlocuire a compostului si la alegerea unui recipient mai mare daca este cazul. Alteori insa, planta veche fiind batrana, nu va mai inflori abundent, de aceea ea va trebui inlocuita cu un puiet prin alegerea unei metode de inmultire adecvata.
Diferitele specii de plante reactioneaza diferit la transplantare. Pentru unele dintre ele transplantarea nici nu se recomanda. In toate cazurile trebuie sa incercam, pe cat posibil, minimalizarea socului suferit la transplantare.
Plantele sensibile, crescute in conditii speciale, au nevoie de o perioada de aclimatizare dupa momentul transplantarii. Acestea necesita anumite conditii de temperatura si umiditate pe parcursul transplantarii si de tratamente speciale dupa acest moment.

Instrumente necesare transplantarii: manusi, recipient nou sau vechi sterilizat in prealabil, compost nou, adecvat speciei de planta, lopatica.

Procedura: se pregateste compostul proaspat care poate fi direct preparat din comert sau trebuie preparat acasa, din ingrediente si proportii bine stabilite. Asezati o parte din compost in noul recipient pana la jumatatea acestuia. Cu ajutorul unei lopeti de mana efectuati cu atentie un sant pe marginea vechiului recipient de jur imprejurul plantei. Intoarceti recipientul invers sustinand bine cu o mana planta. Usor treceti la indepartarea pamantului vechi de pe radacinile plantei atat cat este posibil pentru a nu rupe radacinile plantei. Cautati eventuali paraziti sau micoze ce pun problema utilizarii unui insecticid. Asezati usor planta in noul compost si turnati in ploaie fina restul de compost pana la acoperirea completa a radacinilor plantei. Tineti cont ca radacinile plantei sa fie ingropate pana la acelasi nivel ca si in recipientul vechi. Udati bine planta. Dupa 2-3 saptamani puteti recurge la fertilizarea acesteia.
Secretele ingrijirii si intretinerii plantelor de apartament
Spre deosebire de florile in vaza, plantele de apartament sunt mult mai „pretentioase” si necesita mult mai multa ingrijire:

1. Plantele sunt organisme vii si, de aceea, trebuie hranite. Alege ingrasamantul adecvat fiecarei flori in parte si foloseste-l lunar in perioadele de crestere si saptamanal, in timpul infloririi.
2. Plantele de apartament sunt mari iubitoare de lumina. De aceea, este indicat sa le asezi intr-un loc in care lumina soarelui bate toata ziua. Exista si exceptii de plante de apartament care nu iubesc lumina solara, ci umbra sau lumina difuza. Asigura-te ca oferi plantelor tale mediul propice pentru o crestere normala!
3. Frunzele florilor trebuie curatate in permanenta pentru ca planta sa se poata dezvolta sanatos. Curatarea si intretinerea frunzelor se face prin pulverizare cu apa sau solutii speciale.
4. Pamantul ales pentru plantele de apartament trebuie sa fie fertilizat si bine afanat ca sa permita infiltrarea apei. Pentru siguranta ta si a plantelor, trebuie sa alegi pamantul de sera pe care il gasesti in magazinele de specialitate sau in supermarket-uri.

luni, 4 iunie 2012

Sfaturi pentru amenajarea gradinii - FloreArys Gardens

15 sfaturi pentru construirea unei gradini

15 sfaturi pentru construirea unei gradini
Cele mai grozave gradini sunt acelea care fac oamenii sa se simta fericiti si confortabil in mijlocul lor. Gradinile cele mai frumoase trebuie sa arate bine, desigur, dar trebuie si sa te faca sa te simti bine. Gradinile cele mai demne de admirat sunt cele relaxante, prin care te poti deplasa cu usurinta si care nu sunt prea greu de intretinut.
 
Cararile si structurile componente trebuie sa fie simplu de strabatut, in timp ce plantele alese trebuie sa ofere puncte de interes si sa aiba o functionalitate, fara sa ”agreseze” sau sa fie tipatoare. Iti prezentam in continuare 15 sfaturi practice pentru a crea o astfel de gradina.

1. Ocoleste cu grija

Asigura-te ca aleile tale sunt destul de largi pentru o plimbare confortabila. Nimanui nu ii place sa se strecoare prin spatii stramte, fie ca e vorba de cele din casa sau cele din gradina. Aleile principale ar trebui sa permita trecerea a doi oameni unul langa altul, sa nu aiba mai putin de 1,5 m latime. Cele secundare, unde oamenii se plimba cate unul, latimea ar trebui sa fie de cel putin  90 cm. Tine seama si de faptul ca, cu cat plantele sau structurile care marginesc aleile sunt mai inalte, cu atat mai largi trebuie sa fie aleile. Marginile mai inalte fac orice spatiu sa para mai stramt.

2. Fii atent la trepte

Treptele si scarile de exterior ar trebui sa urce lin, altfel pot avea un efect descurajant. Cele mai confortabile trepte sunt cele cu o inaltime de 15 cm sau mai putin. Latimea fiecarei trepte adunate cu dublul inaltimii ar trebui sa fie egala cu 65 cm. Deci treptele cu o inaltime de 15 cm ar trebui sa aiba o latime de 35 cm. Daca scarile din gradina ta au mai mult de 10 trepte, creaza o platforma la fiecare a patra sau a cinea treapta, pentru a usura inaintarea. Platformele ar trebui sa fie cel putin atat de late pe cat sunt treptele de lungi.O platforma generoasa este o necesitate absoluta in locurile unde scara isi schimba directia.

platforma in gradina


3. Un spatiu de miscare generos

Curtile interioare si terasele sunt spatii perfecte pentru divertismente in aer liber. Planifica-le astfel incat sa ai destul spatiu pentru ca oamenii sa manance si sa se plimbe comod. Ia in considerare numarul de oaspeti pe care ii vei gazdui in mod regulat si socoteste cel putin 3,6 m2 de spatiu de persoana. Mesele organizate in aer liber inseamna mobilier de gradina, asa ca incerca sa lasi un perimetru de 1,5 m de spatiu liber in jurul fiecarui grup de piese de mobilier pentru a putea permite o circulatie lejera a oamenilor.

4. Pavajul din gradina

Asigura-te ca orice pavaj folosit ofera un sprijin sigur pentru picioare. Evita suprafetele alunecoase sau pietrele de pavaj lejere care se clatina. Materialele de pavaj precum granitul lustruit sau dalele de exterior netede pot sa fie alunecoase pe vreme ploioasa sau de iarna. Aleile cu pietris sunt bune dar utilizeaza pietris necernut. Pietrisul necernut contine pietre de diferite dimensiuni, care se compacteaza ferm si ofera o suprafata solida de sprijin pentru picior, in timp ce pietrisul cernut este format din pietre de marime similara, care nu se compacteaza bine si se misca sub picior. Indiferent care ar fi materialul de pavaj, asigura-te ca suprafetele pavate sunt usor inclinate, pentru a impiedica apa sa stagneze pe ele.

pergola pentru trandafiri
dale in gradina



5. Arcadele si pergolele

Lasa un spatiu generos de cel putin 2 m inaltime sub arcade, stalpi si pergole si mai adauga inca 45 cm daca stii ca peste structurile respective vor creste si plante. Aceasta inaltime ar putea sa iti para prea mare, dar structurile externe tind sa para mai mici, decat daca ar fi plasate in interior. In plus, mai bine sa fie prea inalt decat prea jos si sa eviti astfel sa nimeresti cu capul in trandafiri sau in glicina. Stalpii pentru arcade si pergole ar trebui sa fie postati cu cel putin cativa zeci de cm in afara aleilor care trec pe sub ele pentru a oferi un spatiu de miscare suficient.

6. Planifica in functie de dezvoltarea plantelor

Lasa plantelor spatiu sa se dezvolte. Daca iti doresti sa ai pe loc un peisaj dens, plin cu plante, planteaza in asa fel incat sa poti reloca unele plante pe masura ce ajung la maturitate. Poti pune si plante ”de umplutura”, cu crestere rapida si viata scurta, pentru a umple temporar spatiul dintre celelalte plante. Printre aceste plante "de umplutura" se afla Delphinium si varietatile sale, verbina inalta (Verbena bonariensis), arbustul fluturilor (Buddleia ”Lochinch”), nalba aurie (Lavatera thuringiaca ”Aurea”).

7. Pastreaza distanta intre plante

Plaseaza plantele mai inalte de 75-90 cm la o distanta de cel putin 60-90 cm in spatele aleilor sau marginilor teraselor, altfel aceste spatii vor aparea excesiv de inghesuite si incarcate. Daca tot suntem la acest capitol, pastreaza plantele cu spini, precum trandafirul (Rosa spp. si varietatile ei), sau plantele intepatoare, precum lalele regale (Fritillaria imperialis si varietatile), departe de zonele intens circulate. Daca vrei sa plantezi un trandafir peste o pergola sau o arcada care acopera o alee, alege o specie de trandafiri de gradina clasici parfumati, fara tepi asa cum sunt ”Reine des Violettes”, ”Mme. Legras de St. Germain ” sau ”Zéphirine Drouhin ”.

8. Gazonul isi are locul sau

Un gazon poate fi costisitor si greu de intretinut, dar nici o alta suprafata nu este asa de eficienta, asa de confortabila pentru a te odihni pe ea, sau asa de viguroasa si permisiva ca si loc de joaca. De asemenea, nici o alta cultura de plante nu poate suporta atata trafic pedestru cat poate sa o faca gazonul. Intr-adevar, gazonul este un element special al gradinii, deci folositi-l cu intelepciune. Nu pierde timpul cu mentinerea unui gazon in zonele unde poti foarte bine pune pavaje sau plante care necesita putina intretinere, dar nu te zgarci cu iarba in zonele unde te poti bucura de ea. O dunga de iarba verde poate contrabalansa perfect straturile si bordurile generoase.

gazon_width


9. Priveste dincolo de flori

In timp ce florile reprezinta o trasatura foarte atractiva a gradinii, multe plante iti ofera mai mult decat florile. Priveste dincolo de flori la frunzis, fructe si scoarta si foloseste-le pentru a avea tot timpul anului culoare, forma si textura. Primavara si vara pot fi anotimpurile florilor, dar toamna apartine frunzelor cu culori schimbatoare ale Hydrangea quercifolia si ramurilor incarcate cu fructe ale ilicelui (Ilex verticillata ). Similar, iarna ridica cortina pentru a ne prezenta scena incarcata de tulpinile sangerului american (Cornus stolonifera ) si splendida scoarta a artarului (Acer griseum ). Alegand plante cu valori ornamentale multiple, vei extinde atractivitatea sezonala a gradinii tale.

10. Creaza o zona de confort

Frumusetea poate fi superficiala, dar plantele pot face si altceva in gradina ta decat sa stea si sa arate frumoase. Plantele potrivite, utilizate in maniera potrivita, pot aduce un plus de confort si utilitate in gradina ta. Coniferele si plantele vesnic verzi cu frunze late pot proteja gradina de vanturi aspre. Plantele perene de talie mare sau ierburile ornamentale pot crea un ecran protector ”instant”. Un copac bine plasat sau o bordura din arbusti inalti pot oferi o oaza de umbra in arsita unei dupa-amieze de vara. Crezi ca nu ai destul spatiu pentru un copac? Gandeste-te din nou. Cu o oferta atat de larga de arbusti ornamentali compacti, sigur se gaseste unul care sa se potriveasca in orice gradina.

viitor_width
zona_de_comfort_width



11. Priveste spre viitor

Daca tocmai incepi sa iti creezi gradina sau sa o sapi (sau pur si simplu vrei sa mai adaugi ceva pe lista de lucrari ce mai trebuie facute) iti recomandam sa pui conducte pentru cabluri electrice si conducte de irigare la o adancime de 45 de cm de-alungul aleilor si in apropierea marginilor straturilor - chiar daca nu planuiesti inca sa folosesti iluminarea sau irigarea. Peste cativa ani s-ar putea sa te bucuri ca ai facut-o. Cablurile electrice si tevile de stropire pot fi usor de instalat ulterior, daca exista deja conductele si nu va trebui sa distrugi culturi stabilizate sau sa strici pavajul.

12. Priveste in ambele directii inainte sa traversezi

Este greu sa iesi pe sosea in siguranta, cand vederea iti este blocata de plante sau diferite structuri. Inainte sa instalezi arbusti, pereti sau garduri, verifica vizibilitatea drumului din masina ta. Daca tot esti la acest capitol asigura-te si de faptul ca plantele si structurile de pe proprietatea ta nu blocheaza vizibilitatea de pe aleile vecinilor.

13. Fii un bun vecin

Discuta cu vecinii inainte sa faci schimbari majore in peisajul gradinii tale. De ce sa provoci ani de ranchiuna, cand pozitionarea unui pom la numai 1,5 m mai la stanga de locul ales ar putea sa nu impiedice vizibilitatea vecinilor? S-ar putea ca vecinii tai sa nu aiba aceleasi gusturi in materie de peisagistica, dar gandeste-te ca peisajul tau va avea un impact mai mare asupra lor, decat decorul din interiorul casei. Pana la urma , nu esti singurul care vede curtea si gradina ta in fiecare zi.

14. Electricitatea, apa si gazul - oh, Doamne

Putine lucruri sunt asa de iritante si neplacute in gradinarit precum infingerea unei cazmale sau a unui harlet intr-o teava sau intr-un cablu ingropate. Localizeaza toate conductele si cablurile din sol daca planuiestisa schimbi plantele sau sa sapi santuri mai adanci de 45 de cm in gradina.

15. Respecta regulile

Nu uita de codul de reguli de constructie privind structurile de exterior, care pot deveni incoveniente uneori. Ele sunt facute insa pentru siguranta ta si a oaspetilor tai. Inaltimile maxim permise pentu ziduri si garduri, ditantele regulamentare fata de liniile electrice si inaltimea balustradelor pentru terase, foisoare si scari sunt stipulate in multe dintre codurile de constructie a cladirilor. De asemenea, pot exista reguli referitoare la instalatiile electrice, conducte si cabluri.

Simbolistica florilor



Florile ne pot ajuta cel mai bine sa ne exprimam sentimentele. In majoritatea cazurilor, gestul nostru daruirii de flori este interpretat drept o dovada de pretuire si de recunostinta (desigur, mai exista si exceptii rau intentionate). O multitudine de semnificatii se regasesc ascunse in mai toate speciile si culorile florilor... atata timp cat, deopotriva, persoana care daruieste si cea care primeste cunoaste simbolistica acestora, posibilitatile pot capata nuante infinite.

Albastrea: delicatete
Anemone: slabiciune

Begonie: grija
Boboci de trandafir: iubire si puritate
Brad: timp, speranta
Busuioc: ganduri de bine

Cactus: rezistenta, caldura
Cala: frumusete magnifica, mandrie
Camelii albe: te ador
Ciclame: despartire
Crin alb: puritate
Crin galben: falsitate
Crizantema: optimism
Crizantema alba: adevar

Eucalipt: protectie

Feriga: sinceritate
Floarea soarelui: loialitate

Garoafa alba: puritate
Garoafa rosie: capriciu, schimbare
Garoafa roz: amintire

Ghiocel: prietenie
Gladiole: dragoste la prima vedere

Iasomie: amabilitate
Iedera: incredere
Iris: speranta

Lalea: dragoste
Liliac alb: tinerete, inocenta

Magnolie: nobilitate
Margareta alba: inocenta
Margareta rosie: daruire
Margareta galbena: respingere
Margareta roz: nu te voi uita

Narcisa: vanitate
Narcisa galbena: dragoste neimpartasita

Orhidee: rafinament, frumusete
Trandafir alb: iubire eterna
Trandafir rosu: pasiune
Trandafir roz: placere
Trandafir galben: gelozie
Trandafir negru: necaz
Trifoi cu patru foi: noroc

Urzica: calomnie

Violete: modestie

Zambila alba: copilarie
Zambila albastra: continuitate
Zambila rosie: regret
Zambila roz: joaca 
Zambila galbena: durere

FloreArys va spune ca flori sa daruiti persoanei iubite

Ce buchet de flori sa daruiesti persoanei iubite?


 Toate femeile iubesc florile, chiar daca unele nu vor sa recunoasca. Un buchet imens de flori intotdeauna le va face ziua mai frumoasa.
Cand un barbat cumpara flori, fie ca suna pentru a le comanda sau merge la o florarie, trebuie sa stie de unde sa inceapa. Iata o lista a 10 dintre cele mai frumoase flori. Este imposibil ca iubitei tale sa nu ii placa cel putin una.
10.Bujori
Bujori
Au un miros extrem de frumos si fac o impresie de neuitat, chiar daca multi ii considera de moda veche.
9. Crini
Crini
Crinii sunt folositi mai ales pentru a face dintr-un buchet mic, unul mare si nu costa mult. Ei pot fi albi, alb cu roz, alb cu pete roz, galbeni sau portocalii. Mai ales cei portocalii fac o impresie minunata. Aveti insa grija la firisoarele mici din mijloc care va pot pata hainele cu polen portocaliu.
8. Pasarea paradisului
Pasarea Paradisului  floare
Ai nevoie doar de 2 dintre aceste flori intr-un buchet pentru a impresiona. Nu sunt extrem de frumoase, dar arata ca nu iti e frica de o schimbare si de exotic.
7. Ramuri inflorite
Ramuri inflorite
Orice contine multe flori inflorite pe o creanga are efect si primeste o nota mare pe scara elegantei si frumusetii. Aceastea au un efect dramatic asupra buchetului. Daca ei ii place drama, si poate din aceasta cauza vrei sa ii trimiti flori, ceva asemanator va fi o buna alegere.
6. Lalele
Lalele
Exista o mare varietate de lalele. Unele sunt cele comune, rosii sau galbene. Dar mai exista unele cu aspect "ciufulit" sau dungate. Acestea mai ales pot crea un buchet minunat in special in primavara. Lalele fac impresie mai ales in cantitati mari, si chiar daca ele nu tin mult, ca si prima impresie ele sunt castigatoare.
5. Crizanteme
Crizanteme
Crizantemele sunt alt exemplu de flori de camp ce pot aduce putina fantezie buchetului. Daca vrei sa comanzi un buchet de crizanteme, asigura-te sa specifici ca doresti crizanteme deosebite, precum crizanteme paianjen, nu doar crizanteme comune.
4. Margarete
Margarete
Nu alege margarete albe de duzina. Exista margarete uriase, intr-o varietate mare de culori inimaginabile. Ele tin foarte mult si arata superb impreuna cu alte flori. Ele exprima bucurie si cui nu-i place sa fie bucuros?
3. Cale
Cale
Calele sunt sexy. Sunt elegante si extrem de frumoase. Un intreg buchet de cale dovedeste ca esti un barbat cu bun gust – din aceasta cauza esti impreuna cu ea – in toc cu latura ta artistica, sensibila si constient de moda.
2. Orhideele
Orhidee
Orhideele sunt fara dubiu cele mai misterioase, variate si frumoase flori. Poti darui doar o orhidee, care insa nu are efect daca nu este inflorita. Orhideele sunt uimitoare. Majoritatea buchetelor include cate un tip de orhidee pentru efect. Orhideele dureaza o lunga perioada de timp.
1.Trandafiri
Trandafiri
Nici o alta floare, oricat am incerca, nu poate fi pusa pe locul intai. Trandafirii, in special trandafirii rosii, sunt intotdeauna o buna alegere. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.

Stilul nuntii tale in functie de zodie

Zodia si stilul nuntii tale

 
Afla care sunt caracteristicile fiecarei mirese, care sunt florile de nunta indicate de astre, stilul nuntii si decorul acesteia.



Mireasa Berbec
Despre femeile berbec, se stie ca sunt niste temperamentale si dinamice din fire. Faptul ca vor fi mirese nu le afecteaza cu nimic. Vor pastra aceeasi atitudine fascinanta si plina de contradictii. Dat fiind ca este inzestrata cu un adevarat talent artistic, mireasa berbec se va ocupa in amanunt de nunta ei si nu va lasa sa ii scape nimic. Viitorul sot va trebui sa faca fata dorintelor ei impulsive. Fiind o femeie puternica si pasionala, ea va fi o sotie desavarsita, asta cand nu va avea accese de furie. Atunci cand vrea poate fi joviala si gratioasa. Romantice incurabile, “berbecutele” isi vor dori un inel de logodna cu diamant, ametist, topaz, rubin sau granata.
Stilul nuntii : Culorile ideale pentru decorul de nunta: rosu, roz, visiniu, portocaliu, galben, albastru. Avem de a face cu o fire vulcanica si nunta va fi cu siguranta una incendiara si nonconformista.
Buchetul ideal : Buchetul poate fi din trandafiri, dar nu numai. Important este sa aiba culori vii, cum ar fi rosu, portocaliu sau roz.
Influente pozitive in cuplu : comunicativitate, curaj, spirit de aventura, generozitate, energie.
Influente negative in cuplu : incapatanare, impulsivitate, lipsa de rabdare, irascibilitate.
Mirele ideal : aventuros, comunicativ, fire sportiva, rabdator.
Data ideala a nuntii : zilele de 9, 18 sau 27 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere : Anglia, Franta,Germania, Polonia, Italia.

Mireasa Taur
“Taurasele” sunt niste femei incredibil de orgolioase si de incapatanate. Atunci cand iubesc o fac, intr-un mod fulminant, fiind pasionale si geloase. Iubirea pentru ele este  nabadaioasa, nu are drum neted, este plina de intensitate, de urcusuri si coborasuri, nelasand loc rutinei sa isi faca loc.
Pun mare pret pe vestimentatia lor si pe asortarea accesoriilor de aceea in majoritatea timpului , aspect lor este unul  ingrijit si foarte elegant. Fiind o fire practica dar si pretentioasa in acelasi timp, nativei ii place luxul astfel, ca mireasa va sti cu siguranta sa isi poarte bijuteriile care ii plac atat de mult. Ea va fi eleganta si sarmanta si va incanta cu siguranta privirile fiecarui invitat. Datorita placerii ei de a purta bijuterii, isi va dori cu siguranta cu inel cu smarald, diamant sau safir.
Stilul nuntii : Culorile folosite pentru decoratiunile nuntii vor fi verde, bleu sau roz in general nuantele pastelate. Nunta va fi cu siguranta una luxoasa, zgomotoasa, cu multe lumini, artificii si surprize care vor reusi sa surprinda pe toata lumea.
Buchetul ideal : In functie de firea fiecareia, buchetul va putea fi facut din margarete, flori de camp, margaritar sau violete.
Influente pozitive in cuplu : rabdare, consecventa, spirit practic, afectiune, resposabilitate.
Influente negative in cuplu : posesivitate, gelozie, lenevie, avarism, incapatanare.
Mirele ideal : tandru, comunicativ, aspect fizic placut, galant.
Data ideala a nuntii : 6, 12, 18, 24 sau 30 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Irlanda, Elvetia, Suedia, Cipru, Grecia.

Mireasa Gemeni
Femeia gemeni este renumita pentru veselia ei si buna dispozitie pe care o raspandeste in jur. Fiind o fire sociabila, nu va avea probleme in ceea ce priveste relationarea cu sotul ei. Datorita personalitatii ei, aceasta viitoare mireasa intruchipeaza mai multe femei intr-una singura: este misterioasa, atragatoare, spirituala, joviala, sentimentala. Este pasionata de tot ceea ce este nou si ii place sa faca mereu schimbari atat in ceea ce priveste look-ul si vestimentatia, cat si in viata personala. Putem spune chiar ca se plictiseste destul de repede. Desi uneori pare foarte puternica si sigura pe ea, are totusi nevoie de putin suport din partea sotului. Nefiind foarte pretentioasa, isi doreste un inel cu agata, ametist sau topaz. Culorile ideale pentru nunta sunt alb, rosu, galben, roz.
Stilul nuntii: Nunta va fi una naturala, va lipsi snobismul, va fi plina de originalitate si de spontaneitate.
Buchetul ideal: Florile ideale pentru buchet sunt lacramioare, irisi, trandafiri albi, orhidee, crini.
Influente pozitive in cuplu: comunicativitate, adaptivitate, spirit logic, amuzament, inteligenta.
Influente negative: superficialitate, neliniste, nehotarare, tensionarea relatiilor.
Mirele ideal: atent, amuzant, inteligent.
Data ideala a nuntii: 5, 10, 15, 20, 25 sau 30 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: SUA, Tunisia, Maroc, Belgia, Elvetia.

Mireasa Rac
“Racusoarele” se stie ca sunt femei sensibile, delicate, sentimentale dar si dificile.  Nu stii niciodata ce vor si de multe ori le poti rani foarte usor. Nu ii place critica, asa ca macar in ziua nuntii mirele sa se abtina. Foarte feminine si rafinate, viitoarele mirese Rac se vor preocupa in amanunt de tot ceea ce le inconjoara. Astfel isi vor alege rochia cu minutiozitate, dar nu dupa moda, ci dupa cum le place si dupa cum  le vine mai bine. Vor fi foarte atente cu meniul datorita talentelor lor culinare si nu isi vor neglija sotul. Diplomata fiind, femeia rac va intretine atmosfera de la nunta prin sociabilitatea ei si nu va scapa pe nimeni din ochi. Fiind o fire visatoare, intreaga ei tinuta va inspira caldura, inocenta si puritate. Datorita sentimentalismului ei, viitoarea mireasa Rac isi va dori un inel fie cu cristal, fie cu piatra lunii sau perla.
Buchetul ideal: Florile ideale pentru buchet sunt margarete, margaritar, liliac, lalele, trandafiri albi sau nuferi
Stilul nuntii:  Culorile folosite la decor pot fi vii: rosu, roz, portocaliu, verde sau neutre, cum ar fi argintiul. Nunta va fi una in care detalii conteaza foarte multe iar  traditiile vor fi respectate intocmai.
Influente pozitive in cuplu: protectie a familiei, intuitie, imaginatie, prudenta, afectiune.
Influente negative in cuplu: exagerare, auto-compatimire, tendinta de a se victimiza.
Mirele ideal: sentimental, afectuos, sincer, galant.
Data ideala a nuntii: 2, 4, 8 sau 16 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Italia, Scotia, Olanda, Noua Zeelanda.

Mireasa Leu
Leoaicele sunt femeile cele mai orgolioase si mai mandre din tot zodiacul. Iubitoare innascute de lux, ele nu vor ezita sa abordeze aceeasi atitudine si ca mirese. Mireasa leu va fi stralucitoare, isi va expune tot ce are mai bun doar pentru a fi admirata. Ii place sa fie in centrul atentiei asa ca isi doreste ca oamenii sa se uite la ea ca la o zeita. Este temperamentala si dominanta. De asemenea, are un intelect aparte. Inelul de logodna poate avea orice piatra pretioasa, insa cel ideal este cu diamant.
Stilul nuntii: Stiind ca semnul zodiacal se afla sub influenta Soarelui, decorul nuntii va fi unul fie auriu, fie galben. Insa nu vor lipsi nici culorile portocaliu, roz, rosu, verde sau bleu. Nunta va fi una de bun gust unde mireasa va straluci, insa nu isi vor avea loc elementele extravagante.
Buchetul ideal:  Buchetul va fi unul din flori aprinse la culoare, sangerii: bujori rosii, trandafirii rosii sau floarea pasiunii.
Influente pozitive in cuplu: onestitate, generozitate, spirit de aventura, creativitate, socializare.
Influente negative in cuplu: intoleranta, snobism, control exagerat asupra partenerului.
Mirele ideal: statut social bun, tolerant, creativ, intelegator.
Data ideala a nuntii: 1, 8, 9 sau 11 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Franta, Italia, Cehia, Peru, Romania.

Mireasa Fecioara
Vesnic ganditoare, analitica, pretentioasa, dar si minutioasa, viitoarea mireasa fecioara va da extrem de multa importanta nuntii. Barbatul ideal pentru ea este foarte greu de gasit din cauza asteptarilor, dar si firii sale. Femeia fecioara este foarte feminina si stie sa isi puna in evidenta calitatile. Este foarte credincioasa si o familista convinsa. Toate elementele nuntii, decorul, muzica, meniul vor fi atent alese astfel sa impresioneze toti invitatii. Inelul de logodna poate fi cu jad, perla sau diamant.
Stilul nuntii: Culorile pentru decorarea nuntii vor fi vii: albastru, verde, galben sau nuante de auriu. Nu este o cheltuitoare inraita, asadar nu va aloca bugetului nuntii o suma exorbitanta, desi va fi o nunta aleasa cu mult bun gust.
Buchetul ideal: Florile ideale pentru buchet sunt trandafiri albi sau colorati, magnolii, nuferi, crini, rozmarin sau florile exotice.
Influente pozitive in cuplu: modestie, simt practic, responsabilitate, seriozitate, inteligenta.
Influente negative in cuplu: perfectionism, spirit critic exagerat, ultra-conventionalism.
Mirele ideal: intelegator, sincer, tandru, romantic.
Data ideala a nuntii: 5, 10, 15, 20, 25 sau 30 ale lunii
Destinatia ideala pentru luna de miere: Brazilia, Elvetia, Turcia, Grecia, Creta, Uruguay.

Mireasa Balanta
Extrem de feminine, maestre ele elegantei, femeile balanta vor uimi prin frumusete, dar si prin gustul lor foarte fin in ceea ce priveste frumosul. Au un instinct aparte pentru a respinge tot ceea ce este inestetic. Sunt adevarate devoratoare de lux iubind bijuteriile pretioase si parfumurile fine. Sotul balantei va trebui sa fie fara indoiala, unul cu un venit peste medie,  altfel nu este acceptat. Ca sotie, va fi extrem de iubitoare, de familista, insa nu isi va neglija cariera. Este foarte pretentioasa si cu un dezvoltat simt al criticii, astfel nunta ei va avea detalii fine si cu mult bun gust. Inelul preferat de ea poate fi unul cu jad, safir, turcoaz sau diamant.
Stilul nuntii: Culorile ideale pentru nunta vor fi: bleu, bleumarin, mov, roz, rosu, lila. Nunta va fi clar una luxoasa, eleganta, insa distractia nu va lipsi stiindu-se ca balanta este o petrecareata din nastere.
Buchetul ideal: Florile pentru buchet  sunt dintre cele mai delicate cum ar fi trandafirii, crinii si calele.
Influente pozitive in cuplu: farmec, diplomatie, romantism, rafinament, moderatie.
Influente negative in cuplu: indecizie, incertitudine, orgoliu exagerat, modificari comportamentale.
Mirele ideal: stare financiara puternica, galant, sarmant, iubitor, inteligent.
Data ideala a nuntii: 6, 12, 18, 24 sau 30 ale lunii.
Destinatia idela pentru luna de miere: Argentina, Austria, Canada, China, Japonia, Tibet.

Mireasa Scorpion
Viitoarea mireasa scorpion este feminina, sexy, atragatoare, sociabila, perfectionista si pretentioasa. Este pasionata de tot ceea ce inseamna arta. Aceasta ar putea scrie chiar romane pentru a invata alte fete si viitoare mirese cum sa se comporte. Este foarte atenta la absolut toate gesturile pe care le face.    Fiind extrem de expresiva, are o putere de atractie extraordinara. In acelasi timp, este o femeie puternica, vesela, o femeie care nu iti da prilejul sa te plictisesti niciodata. Sotul ei va fi cu siguranta incantat de toate aceste calitati pe care le poseda. Ii place luxul si nu tine la bani, astfel nunta ei va fi una fascinanta cu elemente pline de rafinament si in ton cu tendintele. Inelul de logodna va fi unul cu topaz, ametist ori diamant.
Stilul nuntii: Culorile pentru decor vor fi visiniu, roz, potocaliu, rosu, dar si auriu si aramiu. Nunta va fi cu siguranta impecabila, moderna, fascinanta si impresionanta, cu elemente pline de rafinament in ton cu tendintele.
Buchetul ideal: Florile preferate pentru buchet vor fi rododendron, orhidee, trandafiri sau pasarea paradisului
Influente pozitive in cuplu: pasiune, magnetism, hotarare, consecventa, putere, exaltare.
Influente negative in cuplu: gelozie, manipulare, incapatanare, spirit razbunator.
Mirele ideal: inteligent, fermecator, sociabil, intelegator, rabdator.
Data ideala a nuntii: 9, 18 sau 27 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Bavaria, Norvegia, Algeria, Maroc.

Mireasa Sagetator
Optimista  si nonconformista din fire, viitoarei mirese sagetator ii place  sa-si traiasca viata la maxim astfel sa nu fiti surprinsi daca va aparea la biserica dintr-o parasuta in forma de inimoara. Este o persoana vesela si marinimoasa, compania ei fiind una incantatoare. Insa ea este si o persoana foarte directa asa ca nu va mirati daca va spune lucrurilor pe nume. Are un deosebit simt al esteticii, imaginea ei fiind deseori asemanata cu cea a unei papusi Barbie. Astfel look-ul ei este mereu atragator si aranjat. Are o fire temperamentala si uneori dominatoare astfel, pot aparea probleme in cuplul. Ca mireasa, va alege o rochie care sa o avantajeze si sa ii scoata in evidenta formele. Inelul de logodna poate fi cu ametist, coral sau diamant.
Stilul nuntii: Culorile folosite pentru decorul nuntii pot fi si culorile ei preferate: mov, violet, rosu, lila, albastru. Nunta care o caracterizeaza este una in aer liber, nonconformista si vesela.
Buchetul ideal: Florile potrivite pentru buchet pot fi orhideele, trandafirii sau calele.
Influente pozitive in cuplu: optimism, umor, onestitate, spirit de aventura, deschidere catre nou.
Influente negative in cuplu: iresponsabilitate, lipsa de diplomatie, nerabdare.
Mirele ideal: rabdator, amuzant, initiator, practic.
Data ideala a nuntii: 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27 sau 30 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Spania, Ungaria, Singapore, Africa de Sud, Australia.

Mireasa Capricorn
Mireasa Capricorn este una pasionala si sentimentala. Insa, de foarte multe ori, nu isi scoate in evidenta aceste trasaturi. Are bun gust si stie sa isi aleaga tinutele vestimentare. Alaturi de sotul ei, poate duce o viata linistita, dar si surprinzatoare. Uneori femeia capricorn este foarte schimbatoare. Rochia de mireasa nu va fi neaparat una extravaganta, insa va fi aleasa atent si accesorizata in asa fel incat sa fie de foarte mult bun gust. Nu ii plac excesele, iar asta se va reflecta si in stilul nuntii. Piatra preferata pentru inelul de logodna va fi safir, perla sau turcoaz.
Stilul nuntii: Nunta va fi in linii mari traditionala, insa vor putea aparea si accente de nonconformism.
Buchetul ideal: Florile ideale pentru buchet vor fi cale si trandafiri. Culorile ideale pentru decorarea nuntii vor fi maro, verde inchis sau argintiu.
Influente pozitive in cuplu: disciplina, ambitie, simt practic, rabdare, istetime.
Influente negative in cuplu: pesimism, spirit critic exagerat, nemultumire, sarcasm, lacomie.
Mirele ideal: tandru, inventiv, sarmant.
Data ideala a nuntii: 8, 16 sau 24 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Bulgaria, Albania, Mexic, India, Belgia, Anglia.

Mireasa Varsator
Declarata regina inventivitatii, viitoarea mireasa varsator  va fi cu totul diferita de tot ceea ce ati mai vazut pana acum. Inteligenta si sensibila, aceasta femeie are un talent aparte de a imbina clasicul cu modernul, vechiul cu noul, elegantul cu practicul. Acest lucru se va reflecta si in stilul nuntii ei. Cu siguranta, toata nunta ei va va soca in sensul pozitiv. Ea este un fenomen pur si simplu! Va purta accesorii ciudate, insa care vor avea atat de mult bun gust incat ii vor uimi pe toti. Acelasi lucru va fi si cu rochia sau cu locul ales. Sotul ei traieste in fiecare zi mirajul de a se afla langa o persoana cu totul speciala, unde termenul plictiseala nu este cunoscut. Inelul de logodna preferat de ea va fi unul cu acvamarin, turcoaz sau ametist.
Stilul nuntii: Culorile preferate pentru decoratiuni vor fi albastru, turcoaz sau galben. Nunta va fi cu siguranta perfecta. Plina de elemente ciudate, frumoase si, in acelasi timp, surprinzatoare. Va fi in asa fel incat toti ceilalti vor ramane muti de uimire.
Buchetul ideal: Pentru buchetul de mireasa, va alege orhidee sau flori tomnatice.
Influente pozitive in cuplu: loialitate, prietenie, responsabilitate, onestitate, inteligenta.
Influente negative in cuplu: izolare, pesimism, depresie, incapatanare, dependenta exagerata.
Mirele ideal: inteligent, iubitor, cu calitati casnice.
Data ideala a nuntii: 4, 8, 12, 16, 20, 24 sau 28 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Polonia, Israel, Suedia, Finlanda, Rusia.

Mireasa Pesti
Frumoasa, feminina, erogena, misterioasa, senzuala si foarte prietenoasa, mireasa Pesti este fara indoiala formula cuceririi! Are un talent artistic innascut si este orientata catre tot ceea ce este frumos. Partenerul ei nu se va plictisi niciodata langa ea deoarece ii place sa il implice in absolut toate activitatile ei. Inelul de logodna ideal va avea piatra lunii sau safir galben.
Stilul nuntii Pentru decoratiunile nuntii, va alege nuante de crem, verde, turcoaz si lila. Nunta ei va uimi prin elementele de design, prin atmosfera relaxanta si romantica  pe care acesta o va crea.
Buchetul ideal: Florile potrivite vor fi nuferi, crini sau flori de camp
Influente pozitive in cuplu: romantism, creativitate, sensibilitate, intelegere, compasiune.
Influente negative in cuplu: izolare, perioade de depresie, nesiguranta, pasivitate.
Mirele ideal: spirit practic, intelegator, inteligent, sensibil.
Data ideala a nuntii: 7, 14, 21 sau 28 ale lunii.
Destinatia ideala pentru luna de miere: Egipt, Portugalia sau Scandinavia.

Florile pentru nunta ta

Florile potrivite pentru nunta in functie de anotimp

Alegerea florilor cu care sa decorati mesele si sala nuntii si din care sa realizati buchetul de mireasa nu este deloc una usoara.


Pretul, tipul, culoarea, combinatia sunt elemente care cantaresc greu cand vine vorba despre aspectul pe care doriti sa il capete intregul eveniment.
Anotimpurile sunt foarte importante cand vine vorba de flori. Pretul acestora variaza foarte mult daca sunt in afara sezonului, deoarece sunt de sera sau importate. In plus si aspectul acestora este diferit, florile proaspete, crescute in aer liber, au un parfum mai intens, si cel mai important, natural.
Pentru a-ti veni in ajutor am clasificat florile in functie de fiecare anotimp si le-am descris simbolistica, pentru a-ti fi mai usor sa le alegi pe cele care te caracterizeaza.
Primavara.
Din luna martie pana in luna mai poti opta pentru:
LALELE – exprima putere si pasiune;
ZAMBILE – sugereaza stabilitate;
BUJORI – asociati cu sfiala, care nu trebuie sa dispara dintr-o relatie fericita;
LACRAMIOARE – simbolizeaza dragostea pura, emotia si gingasia;
FREZII – sunt florile inocentei;
LILIAC – cel alb este simbolul prospetimii iar cel lila este asociat cu sentimentele profunde;
VIOLETE - sunt florile increderii, modestiei si sinceritatii, principiile de baza ale unei casnicii;
IRIS -  este asociat cu credinta si intelepciunea;
BRANDUSE - aceste flori gingase simbolizeaza sentimentele puternice si devotamentul;
 
Vara.
Lunile iunie, iulie si august va ofera:
TRANDAFIRI - sunt florile dragostei si pasiunii, si sunt cel mai usor de integrat in orice fel de aranjament, conferindu-i eleganta;
CRINI - florile mandriei si puritatii;
LAVANDA - floarea optimismului;
BULGARASI (hortensii) - simbolizeaza iubirea romantic;
GLADIOLELE  precum si ALBASTRELELE - sunt flori pretentioase ale sinceritatii;
FLOAREA SOARELUI - simbolizeaza triumful dragostei;
NUFERI - sunt florile puritatii si feminitatii;
 
Toamna.
Din septembrie pana in noiembrie puteti gasi:
CRIZANTEME - sunt florile bucuriei si adevarului, si pot fi gasite in diverse culori extrem de aprinse;
CALE - arata puritatea iubirii, frumusetea si mandria;
DALII - sunt florile norocului, si din ele se pot crea buchete senzationale;
TUFA DE ERIKA / BEGONIA  - este floarea ce simbolizeaza grija si atentia;
BRUMARELE - sunt flori destul de fragile, insa culoarea celor ciclam poate fi gasita la putine flori; 
 
Iarna.
Intervalul decembrie-februarie va pune la dispozitie: 
AMARYLLIS - floarea mandriei seamana foarte bine cu crinul, insa e mult mai speciala si rezistenta;
AZALEE -  sunt extrem de romantice gratie aspectului lor dantelat si culorilor "dulci". Sunt destul de delicate, asa ca se recomanda a fi folosite impreuna cu alte flori, mai rezistente;
ORHIDEE - simbol al iubirii, frumusetii, fertilitatii si luxului;
GERBERA - floarea "diplomatiei", este disponibila in multe culori, dar mai ales nuante;
CAMELII - sunt flori ale norocului si pot fi asociate cu aproape orice floare;
RANUNCULUS - arata la fel ca trandafirii batuti, insa culorile lor sunt absolut incredibile. Pot fi cuprinse in orice gen de buchet, cu orice floare;
Avantajoase pe tot timpul anului sunt: alstoremeria, nasturasi (mini-crizanteme verzi), begonia, anthurium (disponibile chiar si verzi, nu doar rosii, albe sau galbene), trandafiri, gerbera, orhidee, ruscus, gerbera, cale.